Zuinig & Fluisterstil

Onze Warmtepompen zijn een Nederlands Fabrikaat

Een warmtepomp biedt u een duurzame manier aan om uw zwembadwater te verwarmen. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft deze af aan het water.

 

Om het principe van de warmtepomp uit te leggen wordt vaak de koelkast als voorbeeld genoemd. Een koelkast is de meest bekende warmtepomp. Zij koelt de inhoud in de koelkast af, maar verwarmt de ruimte waar hij staat. Voel maar eens achter de koelkast.

Als we dit proces dus andersom benaderen kunnen we heel goed verwarmen met een warmtepomp.

 

We hebben echter wel elektriciteit nodig. 

 

Traditionele warmtepompen zijn voorzien van een aan/uit compressor. Deze compressor draait 100% of staat stil.  Hierdoor is de verhouding tussen het uitwisselen van warmte met de buitenlucht en het afgeven van warmte aan het zwembadwater altijd in gelijke verhouding. Daarnaast zit er ook een ventilator op het toestel die alleen maar aan/uit kan. Het toestel draait dus 100% of het draait niet.

 

Met onze OWIV full inverter warmtepompen heeft u dit probleem niet en regelt de warmtepomp volautomatisch het vermogen van warmtepomp tussen de 25% en 100%. Compleet afhankelijk van de vraag van warmte van het zwembadwater. Gemiddeld draait zo'n full inverter pomp dus op een laag toerental en bespaart zo veel energie en maakt veel minder lawaai. Het gemiddelde rendement (COP) van de full inverter warmtepomp ligt tussen de 6 en 8 bij bij een luchttemperatuur van 15 graden en een watertemperatuur van 26 graden.

 

De full inverter warmtepomp is de meest energiezuinige oplossing en duurzame oplossing met een optimaal comfort.

 

De voordelen van een full inverter warmtepomp

 

  • Kunststof omhuizing
  • Zeer hoog rendement (COP max 16)
  • Laag geluidsniveau (28dBA, ECO Stil)
  • 5 inch touchscreen
  • Intelligent regelsysteem
  • Sturing via wifi module of Via Dinotec Net+ Ready

Er is op dit moment geen betere warmtepomp op de markt!