Odenwald Pool GmbH

Wij zijn de exclusieve handelspartner en importeur van Odenwald Pool GmbH in Nederland en België. Naast het bedienen van de particuliere markt, ondersteunen wij actief collega zwembadbouwers, architecten en interieur designers met ons unieke product.

 

Onze producent, ODENWALD POOL produceert sinds 1974 zwembaden of liever gezegd zwembaden in segmenten gemaakt van glasvezel versterkte kunststof oftewel GFK en sinds 2013, in PVC. Het ontwerpen van zwembaden heeft door middel van de segmentenbouw voor architecten, ontwerpers en ontwikkelaars enorme voordelen, want het proces is geperfectioneerd voor ELKE zwembadbouw en maakt het mogelijk de productie in elke gewenste vorm en individueel op maat te maken vooral waar mensen een probleem hebben met bereikbaarheid. U kunt deze baden niet vergelijken met een polyester bad.

 

Dat betekend dat wij als enige in de markt zwembaden kunnen maken op plaatsen waar andere dat niet kunnen. Sterker nog wij zijn de enige in Nederland die exclusief GFK baden aanbieden. 

 

Odenwald is de enige producent van deze GFK baden in de wereld. 

 

De allerhoogste kwaliteitseisen garanderen een lange levensduur en een maximale veiligheid in het gebruik en de beleving van het zwembad.

 

De kwaliteit "Made in Germany" biedt nog meer voordelen;

  • Kleine "footprint" bij een renovatie van een bestaand bad. Dat wil zeggen dat wij daar kunnen komen waar niemand kan komen.
  • Achteraf een overloop om een overloopbad te creëren mogelijk bij renovatie van een oud bad.
  • On-Site installatie met een lage montagetijd
  • Geen schroeven, geen naden en geen gewrichten
  • Geen betonopvulling opvulling voor de zelfdragende versies
  • Zwembaden tot max. 35 ° C verwarmd
  • Exclusieve- en op maat gemaakte ontwerpen voor uw zwembad.

Overloopgoot zwembaden

Overloopgoot zwembaden voor binnen of buiten toepassingen

Met het zwembadsysteem van ODENWALD POOL kunnen uitstekende zwembaden voor binnen en buiten worden gecreëerd. Vorm en esthetiek van het zwembad zijn aan het interieur-, de tuin- en het plantdesign aangepast en worden probleemloos geïntegreerd in de ontwerp specificaties.

Cosmetische onderdelen als de binnenkomst trap, het overloop kanaal, gootvormen etc kunnen probleemloos worden geïntegreerd in elk zwembad van ODENWALD POOL.

Afdekkingen kunnen uit het zicht weggewerkt worden zodat u ze niet ziet wanneer ze opgerold zijn.

 

Een ODENWALD POOL kan nauwkeurig worden ontworpen in elke architectuur, elk zwembad, hal of in elke tuin. Het zwembad kan zeer flexibel worden geproduceerd en wordt geplaatst door eigen ervaren zwembadspecialisten.

Het systeem van ODENWALD POOL laat de segmenten met de hand op de bouwplaats gedragen worden. Deze zijn verkrijgbaar in een maximale grootte van 3,20 x 2.00 Meter.

Een kraan is meestal niet nodig. Ter plaatse worden de delen door middel van een tand- en groefsysteem en een speciale lijm nauw verbonden. Zelfs speciale onderdelen zoals trappen, rondingen en overloopgoten worden geïnstalleerd op de zelfde wijze. Waardoor een geheel gelijke ondergrond krijgt zonder naden, bouten, schroeven etc.

 

Diverse systemen zijn beschikbaar voor uw selectie.

Aan de creativiteit van de ontwerper en van architecten zijn bijna geen grenzen. Rond, recht, hoekig en combinaties ervan.

Voorbeelden van de ontwerp opties zijn zoals onderstaand;

Stuurt u ons graag het ontwerp van uw architect toe en wij bieden u vrijblijvend een Odenwald Pool aan. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Bent u interieur designer of architect neem dan ook graag contact met ons op.

Skimmerbaden

ODENWALD POOL biedt naast overloop zwembaden ook skimmerzwembaden aan. De basis van de skimmer zwembaden is dezelfde glasvezelversterkte vinylesterkunststof, oftewel GFK een materiaal dat zich al jaren heeft bewezen in zwembaden, maar ook in de scheepsbouw.
We kunnen in principe onze bouwmanier overal toepassen,
daarom maakt dat de baden van ODENWALD POOL
zo interessant. Wij gaan daar waar anderen niet kunnen komen.

Hieronder ziet u wat er zoal mogelijk is;

Renovatie

Wij kunnen elk bad ook renoveren tot een Odenwald zwembad. Wij saneren het volledige binnen- of buitenzwembad door als het waren een nieuw zwembad binnen in een zwembad te maken.
 
We kunnen bijvoorbeeld een tegelbad, een betonbad, een gemetseld bad of een folie bad vernieuwen en van een skimmerbad een overloopgoot bad van maken. Zonder dat we aan de constructie van het bad komen.
We kunnen door het toepassen van ons bouwproces op de locatie van het oude zwembad een geheel nieuw zwembad plaatsen. 
We maken gebruik van onze glasvezelversterkte matten in combinatie met onze vinylesterhars een geweldige finish. U kunt uiteraard ook kiezen om het bad nog te betegelen, folie is absoluut niet meer nodig.
Alles is mogelijk met ons bouwproces. En uiteindelijk heeft u een stralend nieuw zwembad om jarenlang van te kunnen genieten.
Zie onderstaande beelden;